سیستمها و تجهیزات صنعتی و سیستمهای فاضلاب

به زبان ساده دیزل ژنراتور یک دستگاه تولید کننده برق است که انرژی بنزین و گازوئیل و گاز و غیره را گرفته و تبدیل به برق میکند با استفاده از یک موتور که

دیزل ژنراتور و کاربرد آن

دیزل ژنراتور و کاربرد آن

به زبان ساده دیزل ژنراتور یک دستگاه تولید کننده برق است که انرژی بنزین و گازوئیل و گاز و غیره را گرفته و تبدیل به برق میکند با استفاده از یک موتور که یک ژنراتور مولد را می چرخاند که در نتیجه امر، به برق مصرفی مورد نیاز برسیم. اجزای دیزل ژنراتور به ترتیب از یک موتوردیزلی و یک ژنراتور با اجزای جانبی که باید بروی آن ساخته و مونتاژ شوند می باشند که به ترتیب یک شاسی مادر که در دو نوع باک دار و بدون باک و یک سیستم کنترلی که بصورت دستی یا اتوماتیک است (تابلو برق ) و دارای سیستم اگزوز برای کاهش گازهای تولید شده و کاهش صدای حاصل از کارکرد موتور متناسب با قدرت موتور استفاده میشود. آیتم بعدی استفاده از لرزه گیر برای طولانی کردن عمر مفید موتور و ژنراتور می باشد و در صورتیکه پروژه ای داشته باشیم (مسکونی یا بیمارستانی ) قطعه مورد نظر به اسم کابینت، جهت بی صدا کردن کامل دیزل ژنراتور مورد نیاز است.

ساختمان دیزل ژنراتورها

دیزل ژنراتور از دو قسمت اصلی یکی ژنراتور الکتریکی و دیگری موتور دیزلی، تشکیل شده است اما اجزای فرعی دیگری نیز دارد که بدون آنها نمی تواند به خوبی و مطمئن کار کند. این اجزا به شرح زیر می باشند:

۱) موتور : قسمت اصلی دیزل ژنراتور است که توان مکانیکی مورد نیاز ژنراتور برای حرکت را تامین می کند.

۲) ژنراتور: تولید توان الکتریکی دیزل ژنراتور را بر عهده دارد و انرژی اولیه خود را از موتور می گیرد و تبدیل به برق می کند.

۳) مخزن سوخت ژنراتور: سوخت ژنراتور در این قسمت وارد می شود و حجم آن بر حسب نوع دستگاه دیزل ژنراتور متغیر است.

۴) رگولاتور ولتاژ: ولتاژ خروجی ژنراتور را تنظیم می کند.

۵) سیستم خنک کننده: اجزای ولتاژ دیزل ژنراتور نیاز به خنک کردن مداوم دارند که سیستم خنک کننده این وظیفه را عهده دار است.

۶) سیستم روغن ژنراتور: اجزای این دستگاه برای اینکه بتوانند به راحتی کار کنند و در محور خود حرکت داشته باشند تا کمترین فشار به موتور وارد شود نیاز به روغن کاری مداوم و روزانه دارند.

۷) شارژر باتری: وظیفه شارژ باتری به عهده این قسمت است.

۸) سیستم کنترل: وظیفه کنترل الکتریکی اجزای دیزل ژنراتور به عهده این قسمت است.

۹) سکوی اتصال: سکوی اتصال قطعه ای است که تمامی تجهیزات یک دیزل ژنراتور بر روی آن نصب می شود.

۱۰)سیستم خروج دود ژنراتور: این بخش وظیفه خروج دودهای سمی تولید شده توسط دیزل ژنراتور را به عهده دارد.

 

کاربرد دیزل ژنراتور

ژنراتورها وسایلی مفید هستند که در هنگام قطع برق، انرژی الکتریکی را تأمین می کنند و از قطع فعالیت های روزانه یا اختلال در فعالیت های تجاری جلوگیری می کنند. دیزل ژنراتو ها در تنظیمات مختلف الکتریکی و فیزیکی برای استفاده در برنامه های مختلف موجود هستند. در بخش های بعدی به چگونگی عملکرد ژنراتور ، مؤلفه های اصلی یک ژنراتور و نحوه عملکرد آن به عنوان منبع ثانویه برق در کاربردهای مسکونی و صنعتی خواهیم پرداخت.

همانطور که از نام آن پیداست، یک ژنراتور برق دستگاهی است که قادر به تولید انرژی است. این وظیفه برای تبدیل هر نوع انرژی (به عنوان مثال شیمیایی ، مکانیکی و غیره) به انرژی الکتریکی است. انرژی یک منبع اساسی است و امروزه ما کاملاً به آن وابسته هستیم تا بتوانیم متداولترین کارهای روزمره را انجام دهیم ، کار کنیم و تجهیزات را به خوبی حفظ کنیم.

برای غلبه بر خرابی های انرژی ، از آنجا که سیستم های الکتریکی قابل خراب شدن هستند ، از ژنراتورها برای به حداقل رساندن این گسلها استفاده می شود. از این طریق ، تأمین مستمر انرژی برای تأمین نیازها تضمین می شود. امروزه تمام کارهایی که انجام می دهیم وابسته به صنعت برق و الکتریسیته است. زمانی که برق شهر بخاطر سوانح غیره منتظره قطع میشود هیچ کدام از لوازم برقی قابل استفاده نمی باشد.

در واقع با قطع برق هیچ کاری نمیتوانیم انجام بدهیم. نه این قطعی برق در کشور ما هیچ زمان مشخصی ندارد و ممکن است بخاطر سوانح غیره منتظره طبیعی مانند زلزله، سیل، طوفان، برف منجر به قطع دائم برق تا چند روز باشد. پس باید به فکر خرید یک ژنراتور بنزینی یا دیزل ژنراتور باشیم.

نکات مهم در خرید یک دیزل ژنراتور:

پس از تبیین نیاز های سیستم برای شبکه،نوبت به انتخاب ژنراتور می رسد. در این زمینه یا خریدار ظرفیت لازم را مشخص نموده و نسبت به استعلام قیمت دیزل ژنراتور اقدام می نماید یا در صورت عدم آگاهی از ظرفیت ها و پارامتر های لازم جهت انتخاب ژنراتور مناسب، بایستی از کارشناسان و متخصصان این زمینه استفاده نموده و نسبت به دریافت مشاوره کارشناسی اقدام نماید.
برای استعلام قیمت دیزل ژنراتور و دریافت اطلاعات فنی با کارشناسان ناب زیست تماس حاصل فرمایید.

انتخاب تجهیزات قدرت با توجه به پارامترهای زیر انجام می شود:

۱. قدرت دیزل ژنراتور باید از قدرت تمام دستگاه های تغذیه شونده از آن بین 35-75٪ بیشتر باشد. همچنین در مورد تجهیزات القایی ، باید توان ژنراتور را 2-3 برابر بیشتر در نظر گرفت. برای مثال یک موسسه پزشکی، ممکن است نیاز به قدرت 60-320 کیلو وات داشته باشد و یک کارگاه تولیدی تا 1000 کیلو وات قدرت دیزل نیاز خواهد داشت. با این حال، تمامی این ارقام حدودی بوده و جهت استفاده از یک سیستم بهینه در سیستم باید قدرت مورد نیاز ژنراتور و سایر پارامتر ها به طور دقیق توسط کارشناسان امر، طراحی و تعیین گردند.
2.بسته به شرایط محیطی (وجود یا عدم وجود یک اتاق مخصوص برای نصب تجهیزات، سطح تهویه، شرایط دما)، شرایط عملیاتی متغییر خواهد بود.
۳. تعداد فاز خروجی یک دیزل ژنراتور بسته به نیاز سیستم میتواند تک فاز (220 ولت) یا سه فاز انتخاب گردد.
۴. تولید کنندگان موتورهای گوناگون با سرعت بالا (3000 دور در دقیقه) و یا کم سرعت (1500 دور در دقیقه) برای دیزل ژنراتور ارائه می دهند. انتخاب نوع آن به نوع استفاده از ژنراتور بستگی دارد. برای مثال اگرساعت کاری دستگاه بیش از 500 ساعت در سال نباشد از ژنراتور های سبک با دور پایین استفاده می گردد. برتری موتور با دور پایین، عمر مفید بالاتر ، آلودگی صوتی و لرزش کمتر و .... می باشد.
۵.تعیین نوع ژنراتور از لحاظ ولتاژ خروجی نیز قدم بعدی طراحی می باشد. در حالاتی که سیستم نیاز به کنترل دقیق ولتاژ خروجی داشته باشد(مثلا برای کار با تجهیزات پزشکی یا دستگاه های الکترونیکی) از ژنراتور های حساس و همزمان استفاده می شود و بر عکس در کارها و سایت های غیر حساس از ژنراتورهای معمولی و غیر حساس استفاده می گردد.
۶. اغلب دیزل ژنراتور ها ظرفیت بسیار پاینی برای ذخیره سوخت دارا هستند و در نهایت چند ساعت می توانند فعالیت نمایند. میتوان با نصب یک مخزن ذخیره سوخت در جوار دیزل ژنراتور، ظرفیت کار دیزل را به میزان مورد نیاز سیستم افزایش داد.
بنابراین، برای انتخاب یک دیزل ژنراتور مناسب و بهینه، باید شرایط کاری و محیطی، نیاز های اساسی سیستم اعم از قدرت، ولتاژ و آمپراژ را مورد توجه قرار دهید.

+ نوشته شده در  يکشنبه 20 بهمن 1398ساعت 1:14  توسط مدیر