سیستمها و تجهیزات صنعتی و سیستمهای فاضلاب

مخازن تصفیه آب فایبرگلاس با جنس هسته پلاستیک و پوشش فایبر ملقب به Fibre-reinforced plastic با مخفف frp یا به بیان بهتر فیلتر شنی فایبرگلاس بطور گسترده

فیلتر شنی FRP

فیلتر شنی FRP

مخازن تصفیه آب فایبرگلاس با جنس هسته پلاستیک و پوشش فایبر ملقب به Fibre-reinforced plastic با مخفف frp یا به بیان بهتر فیلتر شنی فایبرگلاس بطور گسترده در سیستم های فیلتراسیون آب ، تولید فیلترهای کربنی و سختیگیری از آب در کاربرد های صنعتی ، تجاری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. مخازن اف آر پی با مقاومت بالا در برابر خوردگی در تولید فیلترهای شنی بعد از پر شدن با سیلیس یا شن و مجهز شدن به شیرهای کنترل مکانیکی و اتوماتیک می توانند نقش بسزایی در تصفیه آب بازی کنند.

عموم دستگاه های فیلتر شنی برای حذف کدورات تا 50 میکرون (برخی استاندارد ها 100 میکرون) مورد استفاده قرار می گیرد. نوع جنس بدنه تاثیری در عملکرد دستگاه ندارد، ولی هر کدام تفاوت، مزایا و معایبی دارند.

 

طراحی اجزای فیلتر شنی frp  چگونه است ؟


در طراحی دستگاه فیلتر شنی frp زمانیکه آب در آن جاری میشود مواد جامد معلق در حال عبور در حال عبور از سنگهای سلیس به جای می ماند و آب تصفیه شده خارج می گردد لوله کشی این دستگاه به دو شکل قابل انجام است که عبارتند از اتوماتیک یا دستی نصب لوله کشی برای این فیلتر می تواند به صورت نصب از بالا و یا نصب از بغل انجام شود برای لوله کشی از بالا باید ابتدا به یک شیر متصل شود که نازل های آب جمع کن از طریق لوله هایی از جنس یو پی وی سی به شیر وصل می شوند لوله کشی نصب از بغل که به وسیله یک ساید کانکتور از بغل و از طریق لوله های یو پی وی سی متصل می شوند.

 

قیمت فیلتر شنی فایبرگلاس

 

برای ساخت دستگاه تصفیه آب به صورت صنعتی می توانیم از فیلتر شنی استفاده کنیم که در مقایسه با دستگاه فلزی تفاوت‌هایی بسیار وجود دارد از جمله نصب آسان و وزن سبک و قیمت مناسب فیلتر شنی اف آر پی ، قیمت فیلتر شنی frp با نوع فلزی بسیار متفاوت است چراکه قیمت فیلتر frp بسیار ارزان تر می باشد و سبب انتخاب این نوع برای کاربران شده است.

متاسفانه واردات بی‌رویه این فیلتر و غیر استاندارد بودن بعضی از آنها سبب ایجاد قیمت های متفاوت برای آنها شده است همچنین از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت فیلتر شنیfrp میتوان ضخامت پوشش فایبر گلاس و ضخامت لایه استوانه داخلی آن نام برد
 

کامپوزیتهای پلیمری یا فایبرگلاس


فایبرگلاس یه نوع پوشش است که از مواد نفتی و پشم شیشه درست می شود. امروزه اکثر کارخانه ها در دنیا مخازن آب واسید خود را با استفاده از فایبرگلاس عایق می کنند وجلوی پوسیدگی و ازبین رفتن مخازن وضررهای ناشی از آن را می گیرند. اما از ویژگی های دیگر فایبرگلاس سبک بودن ومستحکم بودن آن است که باعث تولید انواع قطعات از جنس فایبرگلاس شده است سپر انواع خودروها، انواع ایرانیتها، اتاقک ها، سیلوهای سیمان، مخازن نگهداری مایعات مختلف از جمله اسید، سپتیک تانکها، چربی گیرها و …

فایبرگلاس کامپوزیتی از الیاف شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان مادهٔ تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد زمینه استفاده می‌شود.

فایبرگلاس در ساخت مخازن بکار می رود. انواع رزین ها در ساخت مخازن فایبرگلاس عبارتند از: پلی استر، ونیل استر، اپوکسی می باشد. پلی استرها ضعیف در برابر خوردگی بوده و ونیل استر مقاومت خوب در برابر خوردگی داشته و اپوکسی مقاوم در برابر خوردگی و دما می باشد.

چگالی فایبر گلاس در حدود ۱۸۵۰-۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. کامپوزیتها یا قطعات فایبرگلاس حاوی یک نوع یا بیشتر از الیاف تقویت کننده بوده که توسط یک رزین ( ماتریس ) احاطه میگردند.

در بسیاری از کاربردها استفاده از مواد مغزی ( مانند فوم ها و … ) باعث افزایش قابل توجه مدول مقطعی در قطعات کامپوزیت میگردد. استفاده از مواد مغزی باعث افزایش سفتی و سختی قطعات فایبرگلاس یا کامپوزیت می گردد.

قطعات کامپوزیتی دارای مواد مغزی می توانند یک طرف و یا دو طرف سطح صاف و صیقلی  به شکل ساندویچ تولید شوند.

الیاف تقویتی نقش اصلی را در استحکام و مقاومت قطعات کامپوزیت دارا می باشند که تعدادی از انواع آن شامل الیاف شیشه ؛ الیاف کربن ؛ الیاف آرامید؛ کولار و غیره هستند. که الیاف های فوق الذکر خود دارای اشکال و انواع مختلفی می باشند.

متداولترین نوع مصرفی الیاف تقویت کننده در صنایع الیاف شیشه ای هستند .

در یک کامپوزیت رزین سهم بیشتری را در مقایسه با مواد دیگر به خود اختصاص می دهد که در ضمن دارای  دونقش می باشد؛ اول به عنوان نگهدارنده یا تثبیت کننده محل الیاف تقویتی ودوم اینکه در صورت اعمال نیرو به قطعه باعث تغییر شکل و توزیع  تنش در کل سطح می گردد.

متداولترین رزین مصرفی در صنایع فایبرگلاس رزین پلی استر غیر اشباع است واز انواع دیگر می توان به اپوکسی ها؛ وینیل استرها ؛ فنولیک ها و غیره اشاره نمود.

 

تفاوت کارکرد فیلتر شنی فلزی با فیلتر FRP

تفاوت در نوع کارکرد فیلتر شنی و کربنی فلزی با مشابه FRP همیشه یکی از سوال است که جهت تهیه برای خریدار پیش می آید. هر کدام از این فیلترها داری پارامترهای مثبت و منفی در فرآیند و طول عمر آنها می باشد. که از جمله آنها سطح فیلتراسیون در فیلتر می باشد. در فیلتر شنی فلزی به دلیل داشتن صفحه نازل که نازلها بر روی آن نصب می باشند همیشه سطح فیلتراسیون بیشتری به دلیل پخش بودن نازل نصبت به فیلتر شنیFRP دارد. و همیشه آب تصفیه شده در این نوع فیلتر زلال تر می باشد.

ولی یکی از دلیل انتخاب فیلتر شنی فایبرگلاس که خیلی هم به آن چه از سوی خریدار فیلتر شنی و چه فروشنده تاکید می شود. ضد زنگ زدن آنها به دلیل داشتن لایه پلی اتیلن داخلی می باشد. که اگر از سوی شرکت های سازنده در رنگ آمیزی آنها دقت کافی شود و پس از سند بلاست رنگ آمیزی شود حداقل تا 15 سال و تا رنگ آمیزی مجدد هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.

+ نوشته شده در  يکشنبه 20 بهمن 1398ساعت 1:26  توسط مدیر